O pive a s pivom inak: „Pivný“ degustačný večer v Hoteli Lomnica

O pive a s pivom inak: „Pivný“ degustačný večer v Hoteli Lomnica

Slovenský pivovar ERB patrí medzi špičku slovenského pivovarníctva. Svojím progresívnym prístupom udáva smer, ktorým by sa mali uberať všetky slovenské pivovary. Aj to je dôvodom, prečo sme sa v spolupráci s týmto pivovarom rozhodli 29. júla pripraviť ďalší degustačný večer.

O tom, ako pivo dokáže meniť chuť rôznych ingrediencií či pochutín, vám na degustačnom večeri v reštaurácii Sissi porozpráva prvý slovenský pivný someliér Jozef Sivák. Dopĺňať ho bude náš famózny šéfkuchár Gabo Kocák, ktorý si pre vás opäť raz pripraví degustačné menu.

 

Pár slov o pivovare ERB

Pivovar ERB sídli v Banskej Štiavnici, ktorá sa preslávila nielen ako banské mesto, ale aj svojimi pivovarmi. „Majitelia pivovarov boli aj majiteľmi baní a svoje podnikanie mali prešibane vymyslené – peniaze, ktoré vyplatili baníkom, sa im v podobe piva vypitého baníkmi vrátili späť do vrecka,” hovorí o histórii pivovarníctva v Banskej Štiavnici Jozef Sivák, prvý pivný somelier na Slovensku a obchodný riaditeľ pivovaru ERB. Pivovar ERB je pokračovateľom starej pivovarníckej tradície Banskej Štiavnice, avšak, samozrejme, v súčasnosti na úplne inej úrovni.

Zakladateľom pivovaru a súčasným riaditeľom je Ing. Eduard Rada, ktorý sa pivovarníctvu venuje už dlhé roky a v Banskej Štiavnici sa rozhodol založiť nezávislý pivovar. „Začiatky boli náročné, pretože budovy zo 16. storočia, v ktorých pivovar sídli, sú historickými pamiatkami a ich rekonštrukcia bola obzvlášť náročná,” spomína na začiatky pivovaru Jozef Sivák.

 

Pivo a degustačný večer? Áno!

Na Slovensku patrí pivo k najobľúbenejším alkoholickým nápojom. Málokto si ho však spája so špičkovou gastronómiou. Opak je však pravdou. „Kvalitné pivo patrí na stôl hneď vedľa tých najlepších jedál, ba dokonca výber toho správneho piva dokáže podčiarknuť celkový gastronomický zážitok z jedla. Treba sa to len naučiť,” vysvetľuje someliér.

Aj vy ste práve dostali chuť na pivo? Vychutnajte si ho v spojení s dokonalým umením na tanieri už 29. júla 2017 o 18:00 hod. v reštaurácii Sissi v Hoteli Lomnica. Cena za degustačný večer je 55 € a v prípade, že máte záujem, odporúčame vám s rezerváciou nečakať, pretože počet miest je obmedzený.

 

Predaj a rezervácie: reception@hotellomnica.sk, +421 522 853 500

 

Novinky na váš e-mail

Nepremeškajte akcie, pozvánky na koncerty a ďalšie novinky z Hotela Lomnica. Zadajte váš e-mail a o všetkom sa dozviete medzi prvými.