Prvá Molteni pec na Slovensku je v Hoteli Lomnica

Prvá Molteni pec na Slovensku je v Hoteli Lomnica

Naše veľké prekvapenie, ktoré sme si pripravili pre všetkých milovníkov gurmánskeho umenia, je odhalené! Je ním profesionálna pec Molteni, ktorá bola vyrobená presne na mieru nášmu šéfkuchárovi Gabovi Kocákovi. Chcete o tomto doslova majstrovskom diele vedieť viac? Ponorte sa s nami do nasledujúcich riadkov.

 

Pec Molteni je dielom francúzskej spoločnosti s rovnomenným názvom, ktorá je už viac ako 90 rokov symbolom vysokého štandardu a majstrovského prevedenia profesionálnych kuchynských zostáv. Kedy to celé začalo? Zakladateľ Joseph Molteni sa v roku 1923 rozhodol opustiť murárske remeslo a po prestavbe starej továrne sa pustil do výroby pecí. Dnes sa veľká časť síce presunula do modernejších priestorov, avšak pracovná atmosféra neutíchla ani v pôvodnej budove, kde sa zlievajú a smaltujú jednotlivé časti pecí.

 

V čom spočíva výnimočnosť pecí Molteni?

Každý kuchár má svoj vlastný systém práce, ktorý je pre neho typický a aj vďaka tomu dokáže z jedla vykúzliť magické umelecké dielo. Základnou myšlienkou spoločnosti Molteni je preto stavba pecí presne podľa požiadaviek klienta. Týka sa to nielen usporiadania jednotlivých komponentov či zariadení na varenie, ale aj farby a vonkajšieho dizajnu. Molteni je tak zhmotnením tých najtajnejších snov kuchárov. Zaujímavosťou je, že aj napriek tomu, že sa pecami Molteni pýšia mnohé svetové reštaurácie ocenené michelinskou hviezdou, nenájdete dva rovnaké kusy. Každá z nich je originál zohľadňujúca potreby konkrétneho kuchára.

 

Reštaurácia Sissi ako jediná na Slovensku

Naša Reštaurácia Sissi sa stala jedinou reštauráciou na Slovensku, v ktorej vám šéfkuchár pripraví gastronomický zážitok na peci Molteni. Okrem loga spoločnosti Molteni na nej nájdete i logá Hotela Lomnica a Reštaurácie Sissi. Farba zostavy je kráľovsky modrá a nachádza sa v nej šesť zariadení, a to hladká chrómová grilovacia platňa, zariadenie s gastronádobami, 2-zónová indukčná varná doska, chladiace zariadenie, Sous Vide Multi cooker na dlhodobé varenie a zariadenie na udržanie teploty jedál. Jej výroba trvala celý 8 týždňov a posledné dni sme sa už tohto veľkého prekvapenia nevedeli dočkať. My sa už takto pripravujeme na michelinskú hviezdu. A čo vy? 🙂

 

Prvá Molteni pec na Slovensku je v Hoteli Lomnica

Novinky na váš e-mail

Nepremeškajte akcie, pozvánky na koncerty a ďalšie novinky z Hotela Lomnica. Zadajte váš e-mail a o všetkom sa dozviete medzi prvými.