Pálffy kastély
Pálffy-kastély Svätý Jurban
Pálffy kastély
VIAJUR szőlészet és borászat
Pálffy kastély
Internetes bolt és borforgalmazás

19 07 23 13 14 15 5d37082759ac3 recept chef matus relovsky 1Dezerty od Pastry Chefa Matúša Reľovského sú už v súčasnosti známe široko-ďaleko. Jeho cukrárenské kreácie totiž sršia nápadom a príjemným bonusom je ich kreatívny vzhľad, famózna chuť vychádzajúca z dokonale zladených ingrediencií. Matúš si pre vás tentoraz pripravil recept na zákusok, ktorý v sebe nesie prívlastok Tatier a dokonca je prirodzene bezlepkový, takže si ho môžu vychutnať aj celiatici.  

19 07 23 13 14 15 5d37082759ac3 recept chef matus relovsky 1Dezerty od Pastry Chefa Matúša Reľovského sú už v súčasnosti známe široko-ďaleko. Jeho cukrárenské kreácie totiž sršia nápadom a príjemným bonusom je ich kreatívny vzhľad, famózna chuť vychádzajúca z dokonale zladených ingrediencií. Matúš si pre vás tentoraz pripravil recept na zákusok, ktorý v sebe nesie prívlastok Tatier a dokonca je prirodzene bezlepkový, takže si ho môžu vychutnať aj celiatici.  

Na korpus potrebujeme:

  • 150 g čokolády
  • 60 g masla
  • 110 g žĺtkov
  • 140 g kryštálového cukru
  • 130 g bielkov

 

 Na plnku si pripravíme:

  • 500 g tvarohu
  • 500 ml smotany
  • 175 g kryštálového cukru

 

Postup:

  • Žĺtky vyšľaháme so 70 g kryštálového cukru, maslo roztopíme a pridáme doň  čokoládu. Roztopenú zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov s cukrom. Potom si z bielkov a zo 70 g kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme zmes zo žĺtkov a z čokolády. Pečieme pri 170 °C približne 14 minút.
  • Na plnku  vyšľaháme 500 g tvarohu, 500 ml smotany a 175 g kryštálového cukru. Túto zmes plníme do čokoládového korpusu, ktorý sme si po dopečení nechali vychladnúť. Dezert necháme stuhnúť a na záver ho polejeme polevou z bielej čokolády.

 

recept dezert tatransky misa 5d3708352b687

Egyéb projektjeink