23.04.2021
Keď sa v zahraničí chystáte navštíviť niektorú z vychytených reštaurácií, bez predčasnej rezervácie konkrétneho dňa, hodiny a dodržania prísne predpísaného dress codu jednoducho nemáte šancu. Kapacita miest je vyslovene obmedzená kvôli malému počtu stolov, kvalita gastronómie je na najvyššom leveli, a tak sa v týchto prípadoch čaká na miesto dokonca aj niekoľko týždňov či mesiacov. Čo sa skrýva za týmito striktnými pravidlami?
Pełny artykuł
Degustačné večere – Prečo sa oplatí dodržať dress code a rezervovať si miesto vopred?
23.04.2021
Stolovanie sa skladá z viacerých prvkov a celkový dojem hosťa vytvára spolupráca kuchyne a obsluhy, hovorí Davide Macaluso, ktorý v novembri priletel spoločne s Enricom Bartolinim na Slovensko. Davide vedie úsek food & beverage v jednej z Enricových tratórií v Toskánsku, kde je zároveň aj hlavným someliérom. Práca pre neho znamená vášeň, ktorej prispôsobil celý svoj život. Ako však hodnotí slovenskú gastronómiu, ktorá je stále bez michelinskej hviezdy?
Pełny artykuł