Kaštieľ Pálffy
Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure
Kaštieľ Pálffy
VIAJUR vinohradníctvo a vinárstvo
Kaštieľ Pálffy
Internetový obchod a distribúcia vín

Hľadáte inšpiráciu a tipy na to, ako si spestriť dovolenku v Tatrách?

Prinášame Vám prehľad atrakcií a možností ako si vychutnať leto v týchto končinách na maximum.

Medvedie safari

Síce exotický názov, ale rýdzo lokálna záležitosť. Domáca cestovná kancelária ponúka vskutku adrenalínový zážitok – pozorovanie tatranských medveďov v ich prirodzenom horskom prostredí. Báť sa však nemusíte. Vaše bezpečie istí dostatočná vzdialenosť 700 – 1 500 metrov i technika, ktorou môžete tieto zvieratá komfortne pozorovať. Do pravej „domoviny“ medveďov vás budú sprevádzať skúsení odborníci, ktorí sa venujú pozorovaniu zvierat v ich prirodzenom prostredí v rôznych krajinách sveta. Proti medvediemu safari nemajú námietky ani profesionálni ochrancovia Tatranského národného parku.

Jaskyňa s hudobnou sieňou 

Vysoké Tatry sú sami osebe miestom, kde sa môžete aj počas horúceho leta príjemne schladiť. Je tu však ešte jedna unikátna lokalita, ktorá vám okrem chladivého vzduchu poskytne čosi viac. Belianska jaskyňa. Jediná jaskyňa na území našich veľhôr sprístupnená pre verejnosť. Vstupy do jaskyne poznali zlatokopi už v prvej polovici 18. storočia. Tie však tajili pre seba. Oficiálne bola pre verejnosť sprístupnená v roku 1184. Patrí medzi prvé jaskyne v Európe, v ktorej sa zaviedlo elektrické svetlo. Ak sa vyberiete na 70-minútovú prehliadku jaskyne, zaujmú vás sintrové vodopády, pagodovité stalagmity i viaceré jazierka. Jaskyňa sa úspešne využíva aj na klimatoterapiu. V priestore s dobrou akustikou, ktorý sa nazýva „Hudobná sieň“, sa každoročne v auguste konajú koncerty reprodukovanej hudby.

(zdroj:https://sk.wikipedia.org/wiki/Belianska_jasky%C5%88a)

Nádherné prírodné kino

V nadmorskej výške 850 metrov v Tatranskej Lomnici nájdete najvyššie položenú botanickú záhradu u nás. Prechádzkou po areáli s rozlohou 3,2 hektára pookreje nielen vaše telo, ale aj duša. Budete mať možnosť spoznať a zblízka si obzrieť 330 druhov tatranských rastlín a stromov, ktoré osídľujú rôzne biotopy. Expozícia tatranskej prírody nielen lahodí jej návštevníkom, ale snaží sa tiež zachovať vzácne a ohrozené druhy tatranskej flóry. Niektoré rastliny si môžete kúpiť buď v podobe sadeníc, alebo semien.

Štvorkolesové potešenia pre veľkých i malých

Ak si chcete z Tatier odniesť niečo vskutku výnimočné, vyskúšajte aj jeden zo zážitkov, ktorý ponúka náš Hotel Lomnica. Iste vášmu zraku neunikli naše vzácne veterány. Vedzte, že sa na ne nemusíte len pozerať, ale môžete si ich rovno vyskúšať! Zberateľské skvosty ako Škoda Felícia Super, Tatra 57 B, či Škoda Octavia 985 čakajú na vás, aby ste si vďaka nim vychutnali život s noblesou časov minulých.

Ak nebodaj natrafíte na upršanejší deň, interaktívna galéria Pedal Planet, kde vek nehrá rolu, bude to pravé. V Novej Polianke nájdete expozíciu viac ako 110 šliapacích autíčok, ktorá patrí k najväčším v Európe. Nájdete tu autíčka z Talianska, Nemecka, Ruska, Francúzska či Veľkej Británie. Do pozornosti vám už teraz dávame populárny VW Chrobák, športové autá Formuly 1, ale aj šliapacie motorky. Nájdete tu i malé lietadlá či dokonca rakety.

Pohyb i vzdelávanie v jednom

Vysoké Tatry ponúkajú na aktívny oddych nespočetne veľa možností. Optimálnym kompromisom sú náučné chodníky, ktoré môžete variovať podľa toho, koľko máte času, koľko chcete prejsť, či ste rodina s deťmi alebo zdatnejší kamaráti na výlete. Každý z chodníkov, ktorý nájdete, má svoju tému. Môžete bližšie spoznať územia, ktorými budete prechádzať, geológiu Tatier, históriu obcí, tatranskú flóru a faunu, či dokonca lokálnu históriu baníctva alebo čo – to z astronómie.

Ak Vás zaujalo čokoľvek z tejto ponuky alebo máte chuť aj na iné aktivity, rada Vám bude pri výbere asistovať naša kolegynka Natália, Guest relations Manažér, ktorú nájdete na recepcii Hotela Lomnica. 

Naše ďalšie projekty