Na cesto potrebujeme:
- 150 g čokolády (s obsahom kakaa 80 %)
- 60 g masla
- 110 g žĺtkov
- 70 g práškového cukru
- 130 g bielok
- 70 g kryštálového cukru
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh.
Do vyšľahaných žĺtkov pridáme roztopené maslo s roztopenou čokoládou a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh.
Rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 12 minút.
Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom naň rozotrieme tvarohovú plnku.
Plnka:
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 500 g mäkkého tvarohu
- 500 ml kyslej pochúťkovej smotany
- 3 vanilínové cukry
- 2 lyžice práškového cukru
Všetky prísady na plnku dáme do misy a vyšľaháme. Rozotrieme na koláč a navrch môžeme poukladať ovocie, poliať čokoládou alebo iba posypať postrúhanou čokoládou. Podľa vlastnej chuti a fantázie.