Energia nevzniká len dobrou stravou, pripravenou z kvalitných surovín, ale súvisí aj s tým, ako ľudské ruky, zmysly a myšlienky pracujú s jednotlivými surovinami. Človek môže rozvinúť toto umenie a pozdvihnúť, zušľachtiť či obohatiť tieto tzv. životné či odborne povedané „éterické“ sily potravín. A práve to sa darí aj kuchárom Hotela Lomnica.
Chlieb nad zlato
Pekárskym garantom v rámci výroby chrumkavého pečiva v Hoteli Lomnica je kuchár Erik Fenčík. Ten sa približne medzi štvrtou a piatou hodinou rannou už energicky obracia v hotelovej kuchyni. Práve v tomto čase sme ho zastihli pri hnetení cesta, aby mohol chrumkavý chlieb včas doručiť na raňajkové pulty Prvej dámy. Za pochválenie určite stoja aj naše chleby s vlastnou receptúrou, ktoré vyvíjali a navrhovali priamo kuchári z Reštaurácie Sissi pod taktovkou šéfkuchára Tomáša Levého. Vďaka tomu môžete už v súčasnosti ochutnať aj cviklový, tekvicový, klasický ražný alebo amarantový chlieb, ktorému sa predovšetkým potešia ľudia žijúci bezlepkovo. Veľa návštevníkov si však cení aj tradíciu, ktorú môžu na raňajkách ochutnať v podobe legendárneho chlebu Šumava. Pri klasickej výrobe chleba u Prvej dámy Tatier sa nepridávajú žiadne prísady urýchľujúci technologický proces. V niektorých prípadoch stačí iba ražná a pšeničná múka, voda, soľ či rasca a chrumkavý chlebík je na svete.