Kaštieľ Pálffy
Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure
Kaštieľ Pálffy
VIAJUR vinohradníctvo a vinárstvo
Kaštieľ Pálffy
Internetový obchod a distribúcia vín

Cheesecake s ríbezľovým želé

 


12 porcií
30 minút príprava
40 minút na 160 °C

Ingrediencie:

Sušienkový korpus:
220 g sušienky karamelové
100 g maslo
1 ks struk vanilkový

Krém:
750 g mascarpone
1 ks struk vanilkový
150 g cukor trstinový
4 ks vajcia

Ríbezľové želé:
300 g pyré ríbezľové
50 g cukor
4 g želatína

Postup

  1. Sušienkový korpus: Sušienky rozmixujeme, pridáme k nim roztopené maslo a zrnká z vanilkového struku. Dobre zmiešame a zmes rovnomerne natlačíme na dno formy (okrúhla alebo štvorcová forma s priemerom/stranami 28 cm).
  2. Krém: Vyšľaháme všetky suroviny tak, aby sa spojili. Krém vylejeme do formy na sušienkový korpus a dáme piecť pri 160 stupňoch asi 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Ríbezľové želé: Ríbezľové pyré s cukrom prevaríme. Odstavíme, primiešame napučanú želatínu a želé necháme trocha vychladnúť. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme stuhnúť. Môžeme ozdobiť ovocím.