Kaštieľ Pálffy
Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure
Kaštieľ Pálffy
VIAJUR vinohradníctvo a vinárstvo
Kaštieľ Pálffy
Internetový obchod a distribúcia vín

Na cesto potrebujeme:

  • 150 g čokolády (s obsahom kakaa 80 %)
  • 60 g masla
  • 110 g žĺtkov
  • 70 g práškového cukru
  • 130 g bielok
  • 70 g kryštálového cukru

 

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom na tuhý sneh.

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme roztopené maslo s roztopenou čokoládou a nakoniec pridáme vyšľahaný sneh.

Rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 12 minút.

Po upečení necháme cesto vychladnúť a potom naň rozotrieme tvarohovú plnku.

Plnka:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 500  ml kyslej pochúťkovej smotany
  • 3 vanilínové cukry
  • 2 lyžice práškového cukru

Všetky prísady na plnku dáme do misy a vyšľaháme. Rozotrieme na koláč a navrch môžeme poukladať ovocie, poliať čokoládou alebo iba posypať postrúhanou čokoládou. Podľa vlastnej chuti a fantázie.