Kaštieľ Pálffy
Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure
Kaštieľ Pálffy
VIAJUR vinohradníctvo a vinárstvo
Kaštieľ Pálffy
Internetový obchod a distribúcia vín

Dezerty od Pastry Chefa Matúša Reľovského sú už v súčasnosti známe široko-ďaleko. Jeho cukrárenské kreácie totiž sršia nápadom a príjemným bonusom je ich kreatívny vzhľad, famózna chuť vychádzajúca z dokonale zladených ingrediencií. Matúš si pre vás tentoraz pripravil recept na zákusok, ktorý v sebe nesie prívlastok Tatier a dokonca je prirodzene bezlepkový, takže si ho môžu vychutnať aj celiatici.  

Dezerty od Pastry Chefa Matúša Reľovského sú už v súčasnosti známe široko-ďaleko. Jeho cukrárenské kreácie totiž sršia nápadom a príjemným bonusom je ich kreatívny vzhľad, famózna chuť vychádzajúca z dokonale zladených ingrediencií. Matúš si pre vás tentoraz pripravil recept na zákusok, ktorý v sebe nesie prívlastok Tatier a dokonca je prirodzene bezlepkový, takže si ho môžu vychutnať aj celiatici.  

Na korpus potrebujeme:

  • 150 g čokolády
  • 60 g masla
  • 110 g žĺtkov
  • 140 g kryštálového cukru
  • 130 g bielkov

 

 Na plnku si pripravíme:

  • 500 g tvarohu
  • 500 ml smotany
  • 175 g kryštálového cukru

 

Postup:

  • Žĺtky vyšľaháme so 70 g kryštálového cukru, maslo roztopíme a pridáme doň  čokoládu. Roztopenú zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov s cukrom. Potom si z bielkov a zo 70 g kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme zmes zo žĺtkov a z čokolády. Pečieme pri 170 °C približne 14 minút.
  • Na plnku  vyšľaháme 500 g tvarohu, 500 ml smotany a 175 g kryštálového cukru. Túto zmes plníme do čokoládového korpusu, ktorý sme si po dopečení nechali vychladnúť. Dezert necháme stuhnúť a na záver ho polejeme polevou z bielej čokolády.

 

Naše ďalšie projekty