Dezerty od Pastry Chefa Matúša Reľovského sú už v súčasnosti známe široko-ďaleko. Jeho cukrárenské kreácie totiž sršia nápadom a príjemným bonusom je ich kreatívny vzhľad, famózna chuť vychádzajúca z dokonale zladených ingrediencií. Matúš si pre vás tentoraz pripravil recept na zákusok, ktorý v sebe nesie prívlastok Tatier a dokonca je prirodzene bezlepkový, takže si ho môžu vychutnať aj celiatici.
Dezerty od Pastry Chefa Matúša Reľovského sú už v súčasnosti známe široko-ďaleko. Jeho cukrárenské kreácie totiž sršia nápadom a príjemným bonusom je ich kreatívny vzhľad, famózna chuť vychádzajúca z dokonale zladených ingrediencií. Matúš si pre vás tentoraz pripravil recept na zákusok, ktorý v sebe nesie prívlastok Tatier a dokonca je prirodzene bezlepkový, takže si ho môžu vychutnať aj celiatici.
Na korpus potrebujeme:
- 150 g čokolády
- 60 g masla
- 110 g žĺtkov
- 140 g kryštálového cukru
- 130 g bielkov
Na plnku si pripravíme:
- 500 g tvarohu
- 500 ml smotany
- 175 g kryštálového cukru
Postup:
- Žĺtky vyšľaháme so 70 g kryštálového cukru, maslo roztopíme a pridáme doň čokoládu. Roztopenú zmes pridáme do vyšľahaných žĺtkov s cukrom. Potom si z bielkov a zo 70 g kryštálového cukru vyšľaháme sneh, do ktorého pridáme zmes zo žĺtkov a z čokolády. Pečieme pri 170 °C približne 14 minút.
- Na plnku vyšľaháme 500 g tvarohu, 500 ml smotany a 175 g kryštálového cukru. Túto zmes plníme do čokoládového korpusu, ktorý sme si po dopečení nechali vychladnúť. Dezert necháme stuhnúť a na záver ho polejeme polevou z bielej čokolády.