Kaštieľ Pálffy
Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure
Kaštieľ Pálffy
VIAJUR vinohradníctvo a vinárstvo
Kaštieľ Pálffy
Internetový obchod a distribúcia vín

Spoločné rysy našich kolegov, o ktorých vám chceme povedať viac

Dáma, ktorá vdýchla dušu Hotelu Lomnica a zaslúžila sa o zrod jeho vysokých ideálov a cieľov, Zuzka Semanová,  prijala po piatich rokoch pôsobenia na poste riaditeľky hotela novú výzvu, a to manažovanie rozrastajúcej sa rodiny značiek. Pod jej manažérske krídla tak naďalej patrí Hotel Lomnica, ale aj Kaštieľ Pálffy, vinárstvo ViaJur a distribučná spoločnosť Selaví. Zuzkin vplyv je teraz ešte viac citeľný v ostatných entitách tvoriacich rodinu našich značiek, ale šíri sa aj prostredníctvom jej nástupcov, ktorí so Zuzkou tvorili manažérske tandemy alebo tímy.

Slovo rodina používame v slovníku našich značiek pomerne často, pretože v ňom často nachádzame paralelu priamo v profesijnej praxi. Rovnako tak, ako sa v rodinách časom a zrelosťou menia úlohy jej členov, menia sa pozície a úlohy našich kolegov. Dnes mnohí z tých, ktorí v Hoteli Lomnica štartovali na začiatočnom leveli svojich profesií, vyrástli na manažérov riadiacich svoje tímy alebo sa rozleteli do sveta a participujú na zrode našich nových projektov. Keď sme sa pokúšali o rekapituláciu, zistili sme, že naša rodina sa nielen rozrástla a vyrástla, ale vychovala aj množstvo odborníkov. Poďme si ich teda predstaviť.

Peter Mudrý, aktuálne riaditeľ Hotela Lomnica a Kaštieľa Pálffy, je skvelým dôkazom toho, aké výsledky dokáže plodiť vášeň k svojej profesii, človečina, slušnosť a, samozrejme, aj iné charakterové vlastnosti lídra. Peter obohatil náš tím o svoje skúsenosti v roku 2018, keď si prevzal kompletné vedenie F&B tímu Hotela Lomnica. Jeho práca priniesla veľmi rýchlo prvé ovocie v podobe dokonalej spolupráce jednotlivých stredísk. Priniesol do Tatier nový vietor a nápady, ktoré sa zaslúžili o vyladenie existujúcich, ale i o vznik nových gastronomických konceptov.  Peter od začiatku odovzdával svoje skúsenosti a vychovával nových lídrov. Jedným z nich je Peter Marek, ktorý krátko po skončení štúdia na odbornej strednej škole odštartoval svoju profesijnú púť v roku 2019 na pozícii barmana, neskôr bar manažéra v Hoteli Lomnica. Jeho angažovanosť, kreativita, cit pre detail a poriadok či skvelý prehľad vo fungovaní jednotlivých stredísk boli ideálnym základom pre jeho ďalšie smerovanie cez event manažéra až na aktuálnu pozíciu F&B manažéra v Kaštieli Pálffy.

Prvou dámou nášho, v prevažnej miere mužského kolektívu F&B v Hoteli Lomnica, je momentálne Miriama Vojčíková. V Hoteli Lomnica začala v roku 2019 na pozícii čašníčky, v roku 2020 sa ujala roly manažérky reštaurácie a dnes koordinuje spoluprácu medzi našimi gastronomickými prevádzkami a servisom. Miriama sa nebojí nových výziev a často náročných úloh. Pracuje napríklad na vyladení rezervačného systému a často vystupuje v role mediátora. Svojou prítomnosťou dotvára v kolektíve harmóniu rovnako ako jej pravá ruka a často i dvojička Kristína Compel. Kristína je súčasťou nášho tímu od roku 2018, keď začínala ako čašníčka. Postupne sa ujímala aj komplexnejšieho vedenia tímov v servise našich reštaurácií a od roku 2021 pracuje na pozícii manažérky reštaurácie.

Večný úsmev, dobrá nálada a skvelý proklientsky prístup sú dôvodom obrovskej obľúbenosti Michala Valenčíka u našich hostí. Kto by ho nepoznal? Michal je súčasťou Hotela Lomnica od jeho znovuzrodenia v roku 2016. Vedeli ste, že bol po ňom pomenovaný aj jeden z našich dezertov? Konkrétne Tatranský Míša. 😊 Priateľskosť, trpezlivosť a pohodu Michal prenáša aj na nováčikov v našom tíme, pre ktorých je mentorom. Michal sa minulý rok posunul z pozície čašníka na pozíciu supervízora a sme veľmi radi, že to s nami ťahá už takmer šesť rokov.

Ráno robí deň a úsmev a vtipy nášho raňajkového kuchára Ľubomíra Slodičáka robia skvelú náladu našim hosťom už od roku 2017. Raňajky sú totiž jeho doménou a osobne dohliada na to, aby boli pre každého hosťa nezabudnuteľné, od roku 2019 z pozície supervízor raňajok.

Stálicou gastronomického tímu Hotela Lomnica je od roku 2016 Head chef Jaroslav Bachleda. V kuchyni pozná doslova každý milimeter a každý kútik odzrkadľuje jeho dôslednosť a precíznosť, ktorá miestami pripomína známeho seriálového Monka. Jaro  má pod palcom celú kuchyňu a tím Reštaurácie Sissi. Počas svojho pôsobenia v Hoteli Lomnica nazbieral bohaté skúsenosti. Prešiel si jednotlivými pozíciami od kuchára, zástupcu šéfkuchára až po Head Chefa.

Pravou rukou a Jaroslavovým zástupcom (zástupcom šéfkuchára) je Kacper Cwik. Kacper je výraznou súčasťou nášho tímu od roku 2019, keď začínal na pozícii kuchára, a to nielen vďaka jeho odborným schopnostiam, ale aj vďaka jeho milému prízvuku a poľskému šarmu, ktorým obohacuje náš tím.

Tomáš Makovský pôsobí v tíme Reštaurácie Sissi rovnako od roku 2019 a tak ako mnohí iní kolegovia si prešiel vývojom svojich zručností od pozície kuchára cez pozíciu Chef de partie až po aktuálnu rolu zástupcu šéfkuchára.

Talent nášho Creative Chefa Tomáša Ševčíka naberal na svojej mohutnosti od roku 2018, keď k nám nastúpil na pozíciu Chef De Partie. Poctivo cibril svoje zručnosti a vďaka kreativite a dokonalému zmyslu pre detail sa rýchlo vypracoval na súčasný post Creative Chef. Momentálne tvorí a ladí degustačné menu pre Hotel Lomnica i jeho sesterský projekt Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure a pod jeho taktovkou funguje tím zážitkovej Reštaurácie Franz Josef.

Gastronomický tím uzavrieme sladkou bodkou na záver, pastry tímom.

Jeho hlavou je neprehliadnuteľný Jožko Brudňák. Za zmienku stojí i to, že v jeho pôvodnej profesii extraligového futbalového brankára sa mu o dezertoch len snívalo. Ale o tom, že sa snívalo naozaj špičkovo, vás presvedčí chuť dezertov, ktoré vznikajú pod jeho vedením. Aby sme však boli presnejší, medzi snom a realitou ubehol kus času a odvedenej práce. V Hoteli Lomnica pôsobí od roku 2018, keď začínal na pozícii kuchára, neskôr zástupcu šéfkuchára a od roku 2020 sa venuje súčasnej pozícii Pastry Chefa.

Karolína Faltínová je kolegyňa, na ktorú sa môže Jožko v cukrárni a pekárni vždy spoľahnúť. V tíme spolu pracujú od roku 2020. Karolína sa vyšvihla z pozície cukrárky na pozíciu supervízorky a veríme, že vďaka svojej šikovnosti to v našom tíme dotiahne ešte ďaleko.

V úvode tohto článku sme spomenuli novinky týkajúce sa vedenia Hotela Lomnica, je potrebné však spomenúť ešte zmeny, ktoré s nimi veľmi úzko súvisia. Riadiaci tím hotela doplnila Zuzka Kostyšáková a to konkrétne na pozícii prevádzkovej manažérky. Zuzka u nás pôsobí od roku 2019, keď k nám nastúpila na post manažérky kvality a human resources biznis partnera pre vzdelávanie v oblasti hospitality. Pozná a nastavovala takmer všetky naše procesy, čo bolo skvelým predpokladom na úspešné napĺňanie jej aktuálnej misie v úlohe prevádzkovej manažérky. Zuzke svoju stoličku prenechal Marek Koumal, ktorý bol súčasťou riadenia hotela už v čase, keď hotel ešte len naberal svoju súčasnú podobu. Marekov obchodný duch prerástol prah Hotela Lomnica, preto v súčasnosti riadi obchod všetkých projektov patriacich do rodiny našich značiek z pozície cluster director of sales.

Na post cluster MICE manažérky sa po predošlých skúsenostiach z pozície event manažérky Hotela Lomnica presunula Miška Šuhajdová, ktorej úlohou je to, aby kongresoví alebo eventoví hostia dostávali rovnakú kvalitu služieb vo všetkých prevádzkach patriacich do rodiny našich značiek.

Neoddeliteľnou súčasťou tímu je od úplného začiatku novej éry hotela aj večne prívetivá a usmievavá Beáta Knutová. Beátku určite mnohí z vás stretávajú na recepcii hotela, kde začínala ako recepčná. Túto prácu pozná spredu i zozadu, vďaka čomu je v súčasnosti skvelou supervízorkou recepcie.

Tím recepcie dopĺňa Adrián Harant, ktorý začínal v roku 2020 ako portier a dnes je jeho úlohou spokojnosť našich hostí, o ktorú sa stará už z pozície Guest relations koordinátora.

Na čele jedného z najdôležitejších stredísk, ktoré zabezpečuje dennodenne poriadok a čistotu, je Alžbetka Vaľková, ktorá si od roku 2019 po súčasnosť prešla všetkými pozíciami na svojom úseku, od chyžnej po manažérku housekeepingu.

A nebudeme preháňať, ak povieme, že nič by v hoteli nefungovalo bez Janka Ondruša, ktorý sa o hotel stará od roku 2016 z pozície manažéra údržby ako o svoj vlastný dom. Hovorí sa môj dom, môj hrad a Janko si môže tento výrok upraviť na môj kaštieľ, keďže si najnovšie do svojich šikovných rúk prevzal manažment údržby Kaštieľa Pálffy.

V našich tímoch sa stretávame v množstvom talentov a nie je to inak ani vo vinárstve ViaJur. Aktuálnym príkladom je náš kolega Tomáš Tibenský, ktorý sa z pozície pivničného manipulanta pre víno aktuálne presúva na pozíciu vinársky technológ. Talent, húževnatosť a človečina sú základnými črtami všetkých menovaných kolegov a veríme, že čoskoro vám predstavíme ďalších.

Text: Dominika Ištocy Litvinová Foto: Archív Hotel Lomnica