Enrico Bartolini, šéfkuchár s 13 hviezdami, sa po 5 rokoch vracia na Slovensko. S 5-chodovým degustačným menu sa opäť predstaví exkluzívne v Tatranskej Lomnici. Tam svoje sily spojí s tímom reštaurácie Hotela Lomnica. A výsledok? Ten bude, ako inak, fenomenálny.
Back to the Roots. Tak sa volá kulinárska šou šéfkuchára, ktorý sa vo svojej rodnej krajine pýši ziskom najväčšieho počtu michelinských hviezd. Návrat ku koreňom v podaní Enrica Bartoliniho nás privádza až k jeho úplne prvej reštaurácii, ktorej otvorenie odštartovalo jeho výnimočnú kariéru. Enrico sa ujal vedenia Le Robinie v roku 2005 a jedlá, ktoré teraz tvoria menu Back to the Roots, sa v nej pripravovali už od samotného otvorenia. Jedlá sa časom vyvíjali, niektoré sa upravili, niektoré zostali, ale pôvod menu, ktoré svetová kulinárska hviezda uvarí aj slovenským nadšencom gastronómie, nachádzame práve tu.
Michelinský šéfkuchár z Toskánska
Enrico Bartolini sa narodil v roku 1979 v Castelmartini v Toskánku. Pôvodne sa mal stať obuvníkom, po vzore svojho otca, ale životné cestičky ho priviedli na hotelovú akadémiu. Jeho fascinácia jedlom a vyberaným stolovaním ho primäli k hľadaniu nových príležitostí aj za hranicami Talianska a najvyššej gastronómii sa priúčal v kuchyniach kulinárskych majstrov v Paríži, či v Londýne. V súčasnosti patrí medzi najuznávanejších a najospevovanejších šéfkuchárov svojej doby a jeho podpis nesie hneď niekoľko michelinských reštaurácií.
Kto je Enrico Bartolini?
- S 13 michelinskými hviezdami sa hrdí titulom najúspešnejšieho talianskeho šéfkuchára.
- Je jediným šéfkuchárom v histórii, ktorý získal 4 michelinské hviezdičky naraz.
- Prvú michelinskú hviezdu získal už ako 29 ročný.
- V súčasnosti vlastní už 10 reštaurácií po celom Taliansku a ďalšie 3 v Dubaji, Hong Kongu a Bali.
- Zážitková gastronómia v jeho podaní odzrkadľuje filozofiu „byť moderne klasickou“. Vo svojich kuchyniach preto spája tradíciu s inováciou a neustálym experimentovaním, s cieľom vytvoriť nové chute plné spomienok.
Svetový gurmánsky zážitok exkluzívne vo Vysokých Tatrách
Enrico Bartolini v reštaurácii v Tatranskej Lomnici zahviezdi s 5-chodovým degustačným menu, tentokrát v jedinečnom spojení so slovenským vinárstvom VIAJUR. Kuchyňa však nebude jediným miestom, kde sa sympatický šéfkuchár predstaví. Súčasťou jeho návštevy na Slovensku bude aj moderovaná diskusia s občerstvením, ktorá sa bude konať nasledujúce ráno po degustačnej večeri. Po tom sa presunie na západ Slovenska, kde sa so svojou šou Back to the Roots predstaví aj v Kaštieli Pálffy vo Svätom Jure, a to už 21.10.2024.
Nenechajte si ujsť zážitkovú večeru Back to the Roots by Enrico Bartolini v Hoteli Lomnica.