Kaštieľ Pálffy
Kaštieľ Pálffy vo Svätom Jure
Kaštieľ Pálffy
VIAJUR vinohradníctvo a vinárstvo
Kaštieľ Pálffy
Internetový obchod a distribúcia vín

Enrico Bartolini, šéfkuchár s 13 hviezdami, sa po 5 rokoch vracia na Slovensko. S 5-chodovým degustačným menu sa opäť predstaví exkluzívne v Tatranskej Lomnici. Tam svoje sily spojí s tímom reštaurácie Hotela Lomnica. A výsledok? Ten bude, ako inak, fenomenálny.

Back to the Roots. Tak sa volá kulinárska šou šéfkuchára, ktorý sa vo svojej rodnej krajine pýši ziskom najväčšieho počtu michelinských hviezd. Návrat ku koreňom v podaní Enrica Bartoliniho nás privádza až k jeho úplne prvej reštaurácii, ktorej otvorenie odštartovalo jeho výnimočnú kariéru. Enrico sa ujal vedenia Le Robinie v roku 2005 a jedlá, ktoré teraz tvoria menu Back to the Roots, sa v nej pripravovali už od samotného otvorenia. Jedlá sa časom vyvíjali, niektoré sa upravili, niektoré zostali, ale pôvod menu, ktoré svetová kulinárska hviezda uvarí aj slovenským nadšencom gastronómie, nachádzame práve tu.

c Marek Hajkovsky foto HL BTTR 2 2019 120

Michelinský šéfkuchár z Toskánska

Enrico Bartolini sa narodil v roku 1979 v Castelmartini v Toskánku. Pôvodne sa mal stať obuvníkom, po vzore svojho otca, ale životné cestičky ho priviedli na hotelovú akadémiu. Jeho fascinácia jedlom a vyberaným stolovaním ho primäli k hľadaniu nových príležitostí aj za hranicami Talianska a najvyššej gastronómii sa priúčal v kuchyniach kulinárskych majstrov v Paríži, či v Londýne. V súčasnosti patrí medzi najuznávanejších a najospevovanejších šéfkuchárov svojej doby a jeho podpis nesie hneď niekoľko michelinských reštaurácií.

c Marek Hajkovsky foto HL BTTR 2019 30

Kto je Enrico Bartolini?

  • S 13 michelinskými hviezdami sa hrdí titulom najúspešnejšieho talianskeho šéfkuchára.
  • Je jediným šéfkuchárom v histórii, ktorý získal 4 michelinské hviezdičky naraz.
  • Prvú michelinskú hviezdu získal už ako 29 ročný.
  • V súčasnosti vlastní už 10 reštaurácií po celom Taliansku a ďalšie 3 v Dubaji, Hong Kongu a Bali.
  • Zážitková gastronómia v jeho podaní odzrkadľuje filozofiu „byť moderne klasickou“. Vo svojich kuchyniach preto spája tradíciu s inováciou a neustálym experimentovaním, s cieľom vytvoriť nové chute plné spomienok.
2

Svetový gurmánsky zážitok exkluzívne vo Vysokých Tatrách

Enrico Bartolini v reštaurácii v Tatranskej Lomnici zahviezdi s 5-chodovým degustačným menu, tentokrát v jedinečnom spojení so slovenským vinárstvom VIAJUR. Kuchyňa však nebude jediným miestom, kde sa sympatický šéfkuchár predstaví. Súčasťou jeho návštevy na Slovensku bude aj moderovaná diskusia s občerstvením, ktorá sa bude konať nasledujúce ráno po degustačnej večeri. Po tom sa presunie na západ Slovenska, kde sa so svojou šou Back to the Roots predstaví aj v Kaštieli Pálffy vo Svätom Jure, a to už 21.10.2024.

Nenechajte si ujsť zážitkovú večeru Back to the Roots by Enrico Bartolini v Hoteli Lomnica.

Naše ďalšie projekty