23.04.2021
Keď sa v zahraničí chystáte navštíviť niektorú z vychytených reštaurácií, bez predčasnej rezervácie konkrétneho dňa, hodiny a dodržania prísne predpísaného dress codu jednoducho nemáte šancu. Kapacita miest je vyslovene obmedzená kvôli malému počtu stolov, kvalita gastronómie je na najvyššom leveli, a tak sa v týchto prípadoch čaká na miesto dokonca aj niekoľko týždňov či mesiacov. Čo sa skrýva za týmito striktnými pravidlami?
Celý Článok
Degustačné večere – Prečo sa oplatí dodržať dress code a rezervovať si miesto vopred?




23.04.2021
Stolovanie sa skladá z viacerých prvkov a celkový dojem hosťa vytvára spolupráca kuchyne a obsluhy, hovorí Davide Macaluso, ktorý v novembri priletel spoločne s Enricom Bartolinim na Slovensko. Davide vedie úsek food & beverage v jednej z Enricových tratórií v Toskánsku, kde je zároveň aj hlavným someliérom. Práca pre neho znamená vášeň, ktorej prispôsobil celý svoj život. Ako však hodnotí slovenskú gastronómiu, ktorá je stále bez michelinskej hviezdy?
Celý Článok
Mám najkrajšiu prácu na svete, víno a jedlo spája ľudí…



